Skaber hundemassage værdi?

Stort JA!

Endda i aller højeste grad – og det både for hund og ejer.

Som det ses af nedenstående figur, så kan massagens værdi for hunden deles op i 4 punkter:

De to første punkter, ’helbredende’ og ’fysisk velvære’, er nok de punkter, som vi hundeejere oftest forbinder med værdi for hunden.

Massagen løsner bl.a. spændinger og lindrer muskelsmerter og er gavnlig i forbindelse med genoptræning samt afhjælper problemer i bevægeapparatet hos ældre og gigtplagede hunde.

Det er velkendte områder og det er nemt at se effekten af massagen.

Men da hunde ofte skjuler deres smerte, kan det være svært for ejeren, at vurdere om hunden har ondt eller føler ubehag, og det er måske først ved synlig halthed eller nedsat bevægelighed, at man bestiller massage til sin hund, selvfølgelig i samråd med egen dyrlæge så hunden er grundigt undersøgt.

Det fører os frem til tredje og fjerde punkt, ’forebyggende’ og ’psykisk velvære’ – punkter som tidligere har været lidt oversete – men heldigvis er der kommet mere fokus på disse områder de senere år.

Ved at vælge forebyggende massage vedligeholder man hundens fysiske form, mindsker træningsskader og overanstrengelse, ja, i det hele taget forebygger man skader og sygdomme i bevægeapparatet, i stedet for at vente til hunden viser smerte.

Den psykiske værdi af massagen er helt på højde med den fysiske værdi.
Massagen mindsker stress, aggressivitet og nervøsitet samt frigiver forskellige hormoner i hundens krop bl.a. oxytocin og dopamin, som giver hunden glæde og lykkefølelse samt endofiner som virker smertedæmpende.

Figur

Alt dette skaber i sidste ende også stor værdi for ejeren – som jo gerne vil give sin hund de bedste betingelser og et dejligt hundeliv – og det inkluderer helt naturligt hundemassage.

I er meget velkomne til at se mere på min hjemmeside, hvor I også finder mine kontakt detaljer:

https://hundensmassør.dk/

Dyrlæge eksamineret hundemassør

Christina Blomme

Var denne artikel brugbar?

Skriv en kommentar