Gode sommerråd til alle hundeejere!

Sommeren er en skøn tid på året som de fleste ser frem til med længsel. Vi mennesker nyder det gode vejr med sol og varme og lange lyse aftener. Spørger vi vores firbenede pelsede venner, så nyder de nok ikke solen og varmen på samme måde som os mennesker. Vi har samlet en masse gode råd til, hvordan du hjælper din hund bedst muligt igennem en varm sommer.

 • Drikkevand: Det er meget vigtigt at hunden ALTID har adgang til frisk drikkevand. Sørg for at tage vand med, hvis i skal på tur med hunden. Det er nemt at fylde en flaske op, som man kan have med i tasken eller i bilen. Man kan købe en vandskål, som er designet sådan, at vandet ikke kan skvulpe over. Denne vandskål er meget praktisk at have stående i bilen.
 • Skygge: Det er vigtigt, at hunden altid har mulighed for at søge hen i skygge, når den opholder sig udenfor. Dette gælder også, når i bare er ude i haven derhjemme. Det kan være dejligt for hunden at ligge på græsset i skyggen under fx et træ eller en busk, da jorden er med til at afkøle hunden.
 • Fysisk aktivitet/gåture: Vent med meget fysisk krævende aktiviteter med hunden til hen på aftenen, hvor temperaturen er faldet. Hvis man skal gå tur i løbet af dagen, kan det med fordel være i en skov, hvor der ofte er skygge. Vær især opmærksom på de ”kortsnuede racer”, de er især udsat for at få hedeslag i varmen.
 • Kølemåtte: Hunde sveder ikke som os mennesker. De kommer af med kropsvarmen på en helt anden måde. Det er derfor en god idé at tilbyde hunden en kølemåtte, som den kan ligge på. 
 • Parkeret biler: Selvom der er fokus på det hver sommer, dør flere hunde hver år, fordi de sidder i sommervarme biler imens deres ejere fx er ude og handle. Er temperaturen 20 grader udenfor, kan temperaturen stige til ca. 80-90 grader inde i bilen. Det er IKKE nok at rulle vinduerne ned og parkere i skyggen, da hunde ikke kommer af med deres kropsvarme på samme måde som os mennesker. Derudover kan du ikke vide, hvor lang tid der vil være skygge, der hvor du har parkeret. Forlad derfor ALDRIG dyr og børn i bilen om sommeren.
 • Bil og sikkerhed: Sørg altid for at hunden er i et fastspændt transportbur eller er fastspændt med en hunde-sikkerhedssele under køreturen. Bind ALDRIG hunden til bilens kofanger eller trækkrog. Pludselig glemmer man, at den står bundet og kører med bilen. Det kan ende meget tragisk!
 • Strandsand og asfalt: Begge dele bliver meget varmt om sommeren. Tænk på hundens poter. Hvis det er for varmt til, at du selv kan gå på det med bare tæer, så er det også for varmt for hundens poter! Det kan hurtigt blive smertefuldt for hunden og i værste tilfælde kan hunden få brandsår på trædepuderne.
 • Grill: Det er super hyggeligt at sidde ude i naturen og grille, men der er nogle forholdsregler, som man bør tage, hvis hunden er med.Sørg altid for at hunden ikke kan komme i nærheden af den varme grill. Husk på at hvis man griller på stranden, bliver sandet ekstremt varmt, hvor grillen har stået. Det varme sand kan forårsage slemme forbrændinger på hundepoter og menneskefødder.
 • Solskoldning: Nogle områder af hundens hud er kun dækket af et tyndt lag hår. Dette gælder fx snuden. Den er derfor mere udsat for solskoldning. Korthårede racer og hunde med hvid kort pels og lys hud har en større risiko for at blive solskoldet. Det er en god idé at holde disse typer hunde indenfor midt på dagen, hvor solen er skarpest. Har du en hund som har tendens til at blive solskoldet, kan du smøre de udsatte områder med en solcreme med en høj faktor. Det er vigtigt at solcremen er uden parfume mm.
 • Strande og saltvand: Det er ikke på alle strande, at det er tilladt for hunde at bade. Husk derfor at undersøge om det er tilladt, at have hunden med på stranden. Undersøg også om der er varsling om alger før hunden bader. Efter en dejlig dukkert, er det en god idé, at skylle saltvandet ud af pelsen, da det kan udtørre huden og forårsage kløe.
 • Vandpytter: Lad ikke hunden drikke af vandpytter, da de kan være forurenet med bakterier, olie, kølervæske og andre farlige kemikalier. Sørg altid for at have frisk vand med til hunden.
 • Bi og hvepsestik: Er smertefulde for hunden og kan i værste tilfælde være livsfarlige. Hunde kan som mennesker også være overfølsomme overfor bi og hvepsestik. Kontakt altid dyrlægen, hvis der ses tegn på en allergisk reaktion. Det kan fx være: Hævelse i ansigt og andre steder på kroppen, nedstemthed, åndenød og ændret adfærd mm. Det er vigtigt at søge dyrlæge, hvis hunden stikkes i munden.

Rigtig god sommer til både 2 og 4-benede! 😊

Var denne artikel brugbar?

Relaterede artikler

Skriv en kommentar